MS-Query 

Met de MS-Query module kunt u de (Pervasive) database van elk individueel bedrijf rechtstreeks benaderen. Wat u niet kunt, en daar is bewust voor gekozen, is het wijzigen van de gegevens. Het gaat dus alleen maar om het uitlezen ervan en wel buiten het MicroStar-pakket om.

De module is dan ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld data-beheerders die gegevens uit de database willen halen.

U kunt de database benaderen via een zogenaamde ODBC-koppeling die de Query-module automatisch voor u kan aanmaken. Nadat de koppeling is aangemaakt kunt met SQL-opdrachten de database uitvragen op de manier waarop u dat wilt. De Querymodule bevat voor elke tabel in de database diverse voorbeeld-query’s. In totaal bevat de Query-module zo’n zeventig query’s (en toelichtingsteksten) die als voorbeeld kunnen dienen. U kunt dat aantal uitbreiden door uw eigen query’s op te slaan.

Die voorbeeld-query’s kun u vervolgens naar believen aanpassen, bijvoorbeeld door een “WHERE” statement toe te voegen aan de SQL of een andere “ORDER BY” volgorde te kiezen.

Een voorwaarde voor de werking van de MS-Query-module is de beschikbaarheid van Pervasive 10. U kunt gebruikmaken van een voordelige aanbieding om uw Pervasive 2000 / 7 om te zetten naar de veel nieuwere versie 10.

Exporteren

De data die u met de Query-module uit de database ‘trekt’, kunt u vervolgens vanuit de module exporteren naar een • Tekst- of csv-bestand • Een MS-Excel bestand • Een MS-Access database Voor de Access-database geldt dat u meer tabellen naar dezelfde database kunt exporteren, waarna u de mogelijkheid heeft ook binnen Access relevante query’s uit te voeren c.q. tabellen te koppelen.

Verkoopprijs

€ 675,00 exclusief BTW en exclusief onderhoud.

Terug naar alle modules

Download nu

MicroStar Demo

Ervaar de optimale gebruiksvriendelijkheid van onze boekhoudsoftware nu gratis! Zo kunt u MicroStar thuis of op kantoor op uw gemak uitproberen.

Download demo