Offertes

Met de module Offertes is het mogelijk om op veel verschillende manieren offertes samen te stellen.

Het invoerscherm “offertes bewerken” is gelijk aan het orderinvoerscherm, evenals de invoer methodiek. Een bestaande offerte kan vervolgens omgezet worden in een order, gekopieerd worden naar een order (waarbij de oorspronkelijke offerte aanwezig blijft), gekopieerd worden naar een nieuwe offerte (samenstellen van een nieuwe offerte uit een bestaande offerte), worden verwijderd door de offerte te laten vervallen of worden geraadpleegd.

Voor overzichten is een uitgebreide keuze in samenstelling mogelijk. Er zijn 5 rubrieken waarop geselecteerd kan worden.

 • Offertenummer
 • De debiteurroepnaam
 • De actieweek
 • De referentie
 • Een artikelcode.

Als op een of meer van deze selectierubrieken een selectie wordt opgegeven, dan moeten offertes aan al deze selecties voldoen, willen ze voor afdruk in aanmerking komen. Wanneer een artikelcode is opgegeven, dan moet dat artikel in de offerte voorkomen.

Offertes kunnen in VOLGORDE van offertenummer, debiteurenroepnaam, actieweek of referentie afgedrukt worden. De ondersortering, dat wil zeggen de offertes voor een debiteur, of de offertes binnen een actieweek of de offertes met dezelfde referentie liggen altijd op volgorde van offertenummer. Wanneer gekozen wordt voor een andere volgorde dan die op offertenummer, zullen per sorteerrubriek het totaal aan offertewaarden van de afgedrukte offertes worden afgedrukt. (Bijvoorbeeld, bij sortering op actieweek, het totaal van de offertes in week xx).

Er kan gekozen worden uit vier soorten overzichten:

 • Een beperkt overzicht; dit levert u per offerte 1 regel op, met daarin het offertenummer, de roepnaam van de debiteur, de actiedatum en –week en de offertewaarde. Wanneer een artikelcode als selectiekeuze is opgegeven, dan worden eventueel ook een of meer aantallen afgedrukt.
 • Een uitgebreid overzicht zonder artikelgegevens; dan worden ook de debiteurnaam en woonplaats, de nadere aanduiding en, als er ruimte voor is, het telefoonnummer van de debiteur afgedrukt.
 • Een uitgebreid overzicht met artikelregels; dan worden naast bovenstaande gegevens ook de artikelregels afgedrukt. Per regel treft u aan, de artikelcode, de omschrijving, het kortingspercentage, de nettoprijs, de regelwaarde en het offerteaantal.
 • Een uitgebreid overzicht met artikel- en tekstregels; drukt naast bovenstaande gegevens ook alle tekstregels van de offertes af.

Tenslotte is het nog mogelijk op te geven hoeveel lege regels er tussen offertes afgedrukt moeten worden.

Er zijn twee regelafstanden op te geven:

 • Skip per sorteerrubriek (het aantal lege regels tussen bijvoorbeeld de offertes van de ene debiteur en die van de volgende, wanneer gekozen is voor sortering op debiteurroepnaam). Hier kan ook een ‘B’ worden opgegeven. In dat geval wordt bij elke debiteur, om bij ons voorbeeld te blijven, op een nieuw blad begonnen.
 • Skip per offerte (het aantal lege regels tussen twee offertes). Hier kan ook een ‘B’ worden opgegeven. In dat geval wordt met elke offerte op een nieuw blad begonnen.

Verkoopprijs

€ 450,- exclusief BTW en exclusief onderhoud

Terug naar alle modules

Download nu

MicroStar Demo

Ervaar de optimale gebruiksvriendelijkheid van onze boekhoudsoftware nu gratis! Zo kunt u MicroStar thuis of op kantoor op uw gemak uitproberen.

Download demo