Prijsafspraken

Buiten de standaard korting die per debiteur kan worden aangegeven is het met deze optie mogelijk om op vele manieren afwijkende prijzen vast te leggen.

Bij het aanmaken van een factuur of order, al dan niet in vreemde valuta, zal MicroStar automatisch rekening houden met de vastgelegde afspraken.

Prijsafspraken per debiteur

De prijzen, kortingen en/of toeslagen welke hier per artikel, artikelgroep of kortingsgroep kunnen worden vastgelegd, worden automatisch toegepast voor de betreffende debiteur. Een korting of een toeslag wordt opgegeven hetzij in geld, hetzij in procenten. De keuze hiervoor is vastgelegd bij de bedrijfsgegevens. Bij facturering past MicroStar altijd de, binnen de module prijsafspraken, vastgelegde prioriteit toe.

Prioriteitenlijst

  • afspraak met individuele debiteur
  • afspraak met een groep debiteuren (cat.)
  • afwijkende prijslijst
  • staffels voor een individuele debiteur
  • staffels voor een kortingscategorie
  • staffels algemeen
  • actiekortingen

Geldt een prijsafspraak voor één van de regels van dit lijstje, dan vervallen daarmee eventuele andere prijsafspraken lager in deze lijst.

Afwijkende prijs

Een afwijkende prijs komt tijdens de facturering in plaats van de standaardverkoopprijs en moet worden opgegeven in de valuta van de debiteur. Is er tijdens facturering sprake van meerdere afwijkende prijzen tegelijk, dan geldt er slechts één, volgens de binnen de module geldende prioriteit.

Kortingen in geld

Een korting in geld wordt tijdens facturering verrekend met de standaardverkoopprijs en moet worden opgegeven in de valuta van de debiteur. Is er tijdens de facturering sprake van meerdere kortingen tegelijk, dan wordt er slechts één toegekend.

Verkoopprijs

€ 450,- exclusief BTW en exclusief onderhoud

Terug naar alle modules

Download nu

MicroStar Demo

Ervaar de optimale gebruiksvriendelijkheid van onze boekhoudsoftware nu gratis! Zo kunt u MicroStar thuis of op kantoor op uw gemak uitproberen.

Download demo