Voor veel ondernemers is het bijhouden van de bedrijfsboekhouding zeker niet het meest favoriete klusje. Iedere minuut die gebruikt wordt voor het bijhouden van deze administratie gaat in de ogen van de ondernemer ten koste van de uitvoer van de bedrijfsvoering. Dit is echter niet helemaal waar met de huidige mogelijkheden die het online boekhouden met zich meebrengt, mits er gekozen is voor het juiste pakket. Wij benoemen hier 10 voordelen die het online boekhouden u biedt.

Er zijn nog zeer veel ondernemers die regelmatig met een kartonnen doos of een map onder hun armen de accountant bezoeken. Dat is niet alleen zonde van de tijd, maar ook van een efficiënte bedrijfsvoering. Door de moderne mogelijkheden van het online boekhouden doet u uzelf tekort als u de boekhouding op deze manier uit handen geeft. U kunt gerust uw bedrijfsboekhouding aan uw accountant uit handen geven, maar dan wel op een andere (meer modernere) manier.

Waarom kiezen voor online boekhouding?

Een online boekhouding die volledig is afgestemd op uw wensen en behoeften sluit volledig aan op een moderne bedrijfsvoering waarbij efficiëntie en inzicht een belangrijke rol spelen. Het digitale boekhouden biedt immers de benodigde inzichten die noodzakelijk zijn om snel te kunnen reageren wanneer dat noodzakelijk is. U kunt als ondernemer een actieve rol spelen, altijd en overal inzicht hebben op de financiële situatie van het bedrijf en 24/7 de controle over uw bedrijf houden. Genoeg redenen dus om te kiezen voor een online boekhouding.

10 voordelen van online boekhouden

  • Online boekhouden is locatie onafhankelijk.
  • Mogelijkheden voor digitale facturatie is tijdbesparend én kostenbesparend.
  • Een online boekhoudpakket is makkelijk koppelbaar met kassagegevens. Daarnaast zijn gegevens van klanten en leveranciers makkelijk in het systeem te integreren.
  • De boekhouding is inzichtelijk voor zowel de ondernemer als voor een eventuele accountant. Hierdoor kan er méér interactie tussen deze twee partijen plaatsvinden.
  • Een online boekhoudpakket op maat is platform- en browser onafhankelijk.
  • Een SaaS boekhouding in de Cloud maakt op periodieke basis een automatische back-up van de boekhouding.
  • Online boekhouden is een veilige oplossing. De data wordt via een beveiligde SSL-verbinding (ge-encrypt) verstuurd.
  • De leverancier zorgt ervoor dat updates worden doorgevoerd.
  • Maandelijkse kosten van het digitale boekhouden zijn laag.
  • Een online boekhoudpakket op maat groeit mee met het bedrijf.

Online boekhoudpakket op maat

Het online boekhouden draagt dus bij aan de efficiëntie, flexibiliteit, transparantie en tijdsbesparing in de bedrijfsprocessen. Het is hierbij wel van belang dat er gekozen wordt voor een online boekhoudpakket op maat. Dit is een boekhoudpakket dat naadloos aansluit op al uw andere toegepaste systemen, alle gewenste functionaliteiten heeft en aansluit op een eventuele bedrijfsgroei. Dit laatste is wel belangrijk. Het zou immers niet efficiënt zijn als u over een tijdje weer een ander boekhoudpakket moet gebruiken omdat uw huidige programma niet meer past bij uw bedrijf.

Welk digitaal boekhoudpakket het meest geschikt voor u is?
We laten het u graag vrijblijvend zien.

MicroStar zorgt ervoor dat u uzelf niets tekort hoeft te doen, niet nu en niet in de toekomst.

Neem contact met ons op om uw mogelijkheden voor online boekhouden te bespreken.