Omdat we in het recente verleden bij ons supportteam te maken kregen met door malware* beschadigde en geheel onleesbare bestanden, benadrukken we het hier nog een keer: maak regelmatig back-ups van uw MicroStar bestanden. Lees hier hoe u dat kunt doen.

U kunt dat doen via gratis of betaalde back-up software: https://computertotaal.nl/artikelen/apps-software/dit-zijn-de-12-beste-back-up-programma-s-voor-windows-10-69956).

Dergelijke programma’s kunt u automatisch laten lopen op momenten dat u zelf niet druk bezig bent. Het is aan te bevelen om elke dag een back-up te maken van uw MicroStar bestanden. De locatie die u dient te back-uppen is zichtbaar als u in het hoofdscherm van MicroStar op de functietoets F8 drukt en kijkt naar de locatie onder “Programmapad”. Het is verder niet van belang om de locatie van het MicroStar programma te back-uppen omdat u die eenvoudigweg weer kunt downloaden of op aanvraag via de supportafdeling kunt verkrijgen.

Als u per dag heel veel invoert in MicroStar is het zelfs aan te bevelen om meerdere keren per dag een (tussentijdse) back-up te maken.

Nogmaals: voorkomen is beter dan genezen. U voorkomt een hoop narigheid als u zorgt voor een goede dagelijkse back-up. Controleer af en toe of de back-ups ook inderdaad goed zijn !

* kwaadaardige programmaatjes die geïnstalleerd zijn door bijvoorbeeld het klikken op een foute link in een e-mail