Om bedrijfsprocessen zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het verstandig om ook de financiële administratie hierop af te stemmen. Dit is ook van toepassing op het boekhoudprogramma dat u gebruikt. Op het moment dat de boekhoudsoftware is afgestemd op de structuur van het bedrijf, zal het bijhouden van de boekhouding op een efficiënte manier bijgehouden kunnen worden en hoeft deze taak niet onnodig tijd te kosten.

Veel ondernemers zien het bijhouden van hun administratieve taken als noodzakelijk kwaad. Zij richten zich (terecht) het liefst op hun main business omdat hier immers hun verdienmodel op afgestemd is. Het bijhouden van administratieve taken wordt dan ook vaak gezien als erg tijdrovend.

De belangrijkste oorzaak van het onnodig tijd verliezen aan bedrijfsadministratie

Op het moment dat u door stijgende bedrijfsresultaten steeds meer tijd kwijt bent aan administratieve taken, zult u dit wellicht niet als een probleem beschouwen. Veel ondernemers zijn echter onnodig veel tijd kwijt door het gebruik van een “verkeerd” boekhoudsoftware pakket.

De term “verkeerd” staat in dit geval voor niet passend. Een juist boekhoudsoftware pakket zal naadloos passen bij de structuur van een bedrijf. Een verkeerde keuze is dan ook vaak de belangrijkste oorzaak van het onnodig tijd verliezen aan bedrijfsadministratie.

Waar het juiste boekhoudsoftware pakket aan moet voldoen

Als u het bovenstaande leest, zult u direct begrijpen waarom deze keuze zo enorm belangrijk is. De term “tijd is geld” is zeer herkenbaar bij de meeste ondernemers. Het kost u dus indirect geld als u boekhoudsoftware gebruikt dat niet bij uw bedrijf past. Is dit bij u ook het geval?

Als u deze laatste vraag met “ja” kunt beantwoorden, is het de overweging waard om over te stappen op een ander, meer passend, boekhoudpakket. Daarnaast is het voor beginnende ondernemers goed om hierin een afgewogen keuze te maken. Het is verstandig om bij het maken van de keuze rekening te houden met de huidige bedrijfsvoering, maar ook met de manier waarop u dit voor ogen heeft in de toekomst. Op deze manier kunt u voorkomen dat u in later stadium (weer) een overstap moet maken.

7 Overwegingen om rekening mee te houden bij de keuze voor passende boekhoudsoftware

Er zijn een aantal aspecten om rekening mee te houden bij de keuze voor een passende boekhoudsoftware. Hieronder vindt u 7 belangrijke overwegingen. U zult merken dat u veel minder tijd kwijt zult zijn aan de financiële administratie als uw boekhoudpakket aan deze eisen voldoet.

  • De software moet afgestemd zijn op uw branche. Eventuele branche specifieke software moet hier op een eenvoudige wijze in te integreren zijn. Dit voorkomt dat u veel tijd kwijt bent aan eventuele dubbele handelingen.
  • Uw boekhoudsoftware moet op afstand in te lezen en te bewerken zijn. Op deze manier maakt u uw administratie locatie onafhankelijk en kunt u deze op een efficiënte wijze beheren.
  • Met uw boekhoudpakket moet u op een eenvoudige wijze het gewenste aantal transacties kunnen uitvoeren. Let hierbij ook op de toekomst, in een later stadium zal u wellicht meer transacties uitvoeren. De boekhoudsoftware moet dus gericht zijn op groei. Het is belangrijk om een pakket te vinden dat aansluit op uw gewenste mogelijkheden, die u kunt krijgen tegen een gunstige prijsstelling.
  • Er moeten mogelijkheden zijn om in later stadium meer functionaliteiten te koppelen aan het systeem, denk aan een directe betaaloptie in vorm van een kassasysteem. Als u hier nu al rekening mee houdt dan kunt u in de toekomst veel tijd besparen.
  • Het boekhoudpakket moet begrijpelijk zijn en aansluiten op toepassingen als de belastingaangifte. Het kost te veel tijd als u hier veel uitzoekwerk aan heeft.
  • Uw boekhoudsoftware moet kunnen communiceren met de software van uw accountant als u gebruik maakt van zijn of haar diensten.
  • Een boekhoudprogramma moet betrouwbaar en goed beveiligd zijn zodat  personen die niet geautoriseerd zijn geen inzicht kunnen krijgen in uw financiële administratie.

MicroStar boekhoudsoftware voor een efficiënte bedrijfsboekhouding

Als u boekhoudsoftware zoekt die aan deze eisen voldoet, kunnen we u aanraden om (vanzelfsprekend vrijblijvend) met ons in gesprek te gaan. MicroStar boekhoudsoftware is in alle opzichten uitstekend geschikt voor een efficiënte bedrijfsboekhouding. Wij bieden immers onze boekhoudsoftware op maat aan. Uw boekhoudpakket zal meegroeien met de ontwikkeling van uw bedrijf.

Daarnaast is ons aanbod ook kostentechnisch zeer interessant. Wij zijn één van de voordelige aanbieders in deze branche. U zult dus in meerdere opzichten geld besparen als u voor MicroStar kiest. Als tijd voor ook u geld is, is MicroStar uw beste alternatief. Neem contact met ons op om uw mogelijkheden om geld te besparen te bespreken.