Veel MKB en ZZP bedrijven zien het als een uitdaging om de boekhouding op orde te houden. Het is een activiteit die wel uitgevoerd moet worden maar niets oplevert. Hierdoor wordt het snel aan de kant geschoven of niet op de juiste manier uitgevoerd. Toch is een juiste boekhouding van groot belang! Fouten in de boekhouding kunnen kostbare gevolgen hebben. Hieronder de meest voorkomende boekhoudproblemen van MKB en ZZP bedrijven, maar natuurlijk ook de oplossing voor deze problemen.

Het bijhouden van de boekhouding kost veel tijd

De kostbare tijd van de ondernemer wordt voornamelijk opgeslokt door het runnen van het bedrijf, waarbij het onderhouden van klantrelaties en het binnenhalen en uitvoeren van opdrachten de belangrijkste werkzaamheden zijn. In de verloren uurtjes wordt er snel even gekeken naar die verplichte boekhouding. Helaas wordt de boekhouding even snel bijgewerkt wat de kans op fouten zal vergroten.

Oplossing: Een juist, overzichtelijk en klantvriendelijk boekhoudprogramma zal zorgen dat u de boekhouding op een efficiënte manier kunt uitvoeren zodat u er het minste tijd aan kwijt bent. Het boekhoudprogramma van MicroStar staat bekend om het overzichtelijke en klantvriendelijke karakter.

Er is kennis nodig om de boekhouding goed uit te voeren

U zult kennis van zaken nodig hebben om de boekhouding goed uit te kunnen voeren. U zult moeten snappen welke opbrengsten- en kostenposten u waar moet boeken. Als u dit niet weet, heeft u een grotere kans op het maken van fouten. Dit kan geld kosten en u kunt hiermee ook kansen op teruggaven missen.

Oplossing: Met een overzichtelijk boekhoudprogramma is uw boekhouding geen hogere wiskunde. Het programma zal u stap voor stap door alle boekingen heen werken en u als een soort gids meenemen in uw administratie. U heeft geen uitgebreide boekhoudkennis nodig om het boekhoudprogramma van MicroStar te kunnen gebruiken.

Door de drukte mis ik het overzicht in mijn administratie

Door alle stapels papieren op het bureau heeft het kantoor meer weg van een papierbak. Als overal wat ligt en het overzicht gaat verloren, sluipen er snel fouten in de administratie. Op het moment dat u de aangifte moet doen, ontbreekt er iets.

Oplossing: Het boekhoudprogramma van MicroStar zorgt voor efficiëntie en overzicht. U kunt direct op een eenvoudige manier de administratie bijhouden. Het papier hoeft zich dan niet op te stapelen en het overzicht blijft bewaard. U heeft de mogelijkheden om de administratie vanaf iedere willekeurige plek bij te houden. U krijgt zelfs een reminder dat u de belastingaangifte moet gaan doen. Bij deze aangifte hoeft u alleen maar cijfertjes over te nemen uit uw boekhoudprogramma. Makkelijker kunnen we het niet maken……..

Er zijn steeds veranderende regels waar ik als ondernemer rekening mee moet houden

De regel- en wetgeving in Nederland verandert regelmatig en dat is zeker van toepassing op de financiële wetgeving. Het is enorm lastig voor een drukke ondernemer om dit allemaal bij te houden.

Oplossing: Dit doen wij van MicroStar voor u. Wij houden de regel- en wetgeving voor u in de gaten en houden u op de hoogte van de veranderingen. Alle updates zullen wij ook automatisch in het programma verwerken. Zo werkt u altijd met een boekhoudprogramma dat up-to-date is.

Als er vragen of onduidelijkheden zijn, moet er zoveel uitgezocht worden

De nachtmerrie van een ondernemer is onduidelijkheid. Het uitzoeken van antwoorden op vragen kost vaak veel tijd. Als u belt, heeft u veel wachtenden voor u. Als u op internet zoekt, leest u veel tegenstrijdigheden.

Oplossing: MicroStar heeft een zeer vriendelijke helpdesk die u kan helpen met ieder administratief probleem. Wij zorgen voor maatwerk oplossingen zodat u snel weer verder kunt.

Mijn bedrijfsgroei zorgt ervoor dat ik niet vast wil zitten aan een boekhoudpakket

Als ondernemer wilt u niet vastzitten aan een boekhoudpakket wat niet past bij het bedrijf. Een ondernemer weet hoe het bedrijf er nu voor staat maar niet wat de toekomst zal brengen. Als het boekhoudpakket dan niet meer passend is, is dat een weggegooide investering.

Oplossing: MicroStar heeft een pakket dat met het bedrijf kan meegroeien. Het pakket zal hierdoor altijd passend zijn voor uw bedrijf.

Uitbesteden aan personeel, de boekhouder of het zelf doen?

Zoals u hierboven kunt lezen is het boekhoudpakket van MicroStar uitstekend geschikt voor de ZZP of MKB ondernemer die de boekhouding zelf wil uitvoeren. U hoeft voor deze werkzaamheden geen personeel in te zetten of een boekhouder in te huren. De investering in het gebruik van dit pakket verdient u eenvoudig terug met uw besparing, en daar gaat het als ondernemer uiteindelijk om!