Ondernemers en ZZP’ers worden in deze tijd zwaar getroffen. Velen hebben minder werk of moeten hun deuren tijdelijk sluiten. Hoe kunt u deze tijd nuttig besteden en wat kunt u doen om sterker uit de crisis te komen? MicroStar geeft 3 tips!

1.      Bekijk op welke regelingen u recht heeft

De overheid heeft diverse maatregelen getroffen om ondernemers en ZZP’ers te ondersteunen. Toch zijn veel zaken onduidelijk. Onze tip: doe de KVK Corona regelingencheck. Op basis van een paar vragen, krijgt u inzicht in de (fiscale) regelingen die mogelijk op uw onderneming van toepassing zijn.

2.      Cijfers maken het verschil

De boekhouding is een van de belangrijkste aspecten van uw bedrijf. Vooral nu is het belangrijk om inzicht te hebben in de cijfers en hoe uw onderneming ervoor staat. Hoewel het door de corona-omstandigheden lastiger is om naar de toekomst te kijken, is het wel verstandig om te doen. Door een realistische schatting te maken voor bijvoorbeeld 12 maanden kunt u eventuele obstakels in de toekomst op tijd zien en hierop anticiperen. Want alleen op basis van concrete cijfers kunt u belangrijke beslissingen nemen!

3.      Verscherp uw debiteurenbeheer

Debiteurenbeheer is voor elke ondernemer belangrijk, zeker nu. Houd een goede administratie bij van uw facturen: verzenddatum, wanneer de betalingstermijn is verlopen en wanneer zijn ze betaald. Het geeft u gelijk een goed inzicht in het betalingsgedrag van uw klanten.

Natuurlijk kan het een keer gebeuren dat uw klant vergeet te betalen binnen de standaardtermijn. Stuur daarom altijd een herinnering als de betalingstermijn is verlopen. Telefonisch contact opnemen is in sommige gevallen handig. Zo hoort u het snelst of er iets aan de hand is en wat de reden is dat de factuur nog niet is betaald.

Betaalt de klant na een herinnering en een gesprek nog niet binnen de aangegeven termijn? Stuur dan een sommatiebrief waarin u de klant in gebreke stelt, met een uiterste betaaldatum. Indien de factuur nog steeds niet is voldaan, is het inschakelen van juridische hulp het advies.

Het meest makkelijke boekhoudprogramma voor mkb en zzp

Zoekt u een gemakkelijk boekhoudprogramma voor een scherpe prijs? Alle boekhoudprogramma’s van MicroStar zijn gebruiksvriendelijk en kenmerken zich door de eenvoudige navigatiestructuur.

Bij ons is ‘service’ niet zomaar een loze kreet. Als u onze hulp inroept, staan wij ook werkelijk voor u klaar. Een team van deskundige medewerkers heeft de oplossing voor al uw problemen, zowel telefonisch als op locatie.

Ervaar de optimale gebruiksvriendelijkheid van onze boekhoudsoftware nu gratis! Zo kunt u MicroStar thuis of op kantoor op uw gemak uitproberen.

DEMO